Autorităţile din Banat vor elicopter pentru situaţii de urgenţă

SMURD-accident-01

La sediul Palatului Administrativ din Reşiţa va avea loc astăzi o întâlnire de lucru pentru analiza propunerilor de proiecte ce vor fi depuse spre finanțare pe Programul Intereg – IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Serbia , programarea 2014-2020. Este a treia şedinţă comună după cele derulate în acest an la Prefectura Timiş şi la Secretariatul pentru Dezvoltarea Interegională și Administrația Locală din Novi Sad.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Nicolae Miu Ciobanu a dezvăluit pentru Radio România Reşiţa câteva din propunerile concrete aflate pe agenda întâlnirii. „Judeţul Caraş-Severin ar putea fi beneficiarul unei finanţări europene pentru deschiderea a două noi puncte de trecere a frontierei cu Serbia, iar Timişul ar putea primi bani pentru amenajarea şi regularizarea canalului Bega, inclusiv pe teritoriul Serbiei. În plus, vrem să accesăm fonduri pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă. Am căzut de acord cu prefectul din Timiş să accesăm pentru întreaga zonă din Banat bani pentru achiziţionarea unui elicopter care să fie la dispoziţia Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi a Prefecturilor”, a declarat Nicolae Miu Ciobanu.

La întâlnirea programată pentru ora 12.00 au fost invitaţi să participe prefecţii de Timiş şi Mehedinţi, reprezentanţii Consiliilor Judeţene, ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara. Din Serbia, au fost invitaţi prefecţii districtelor Banatului Central, Banatului de Nord, Banatului de Sud şi Braničevo, consulul Republicii Serbia la Timişoara şi reprezentanţi ai Cancelariei de Integrare Europeană a Guvernului Republicii Serbia şi Secretariatului pentru Dezvoltare Interregională și Administrația Locală.

(Sebastian Dragomir)

 

 

De același autor

Related Articles