Autoritatea Electorală Permanentă caută 30 de mii de operatori de calculator

vot 6

Neregulile la vot vor fi depistate mai uşor începând cu alegerile locale de anul viitor. Cărţile de identitate vor fi scanate la intrarea în secţia de votare, iar cine încearcă să voteze de mai multe ori va fi depistat pe loc.

În Caraş-Severin vor fi instalate terminale în toate cele 365 de secţii de vot. Autoritatea Electorală Permanentă demarează campania de recrutare a persoanelor care să opereze Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal. Activitatea de operator de calculator este remunerată sub formă de indemnizație stabilită prin Hotărâre a Guvernului. „Persoanele care doresc să participe la selecție trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă minimum 18 ani împliniţi; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fi absolvit învățământul general obligatoriu; să aibă cunoștințe de bază în tehnologia informației, spune directorul filialei Vest a AEP, Nicolae Amzoi.

În Caraș-Severin, pentru funcționarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal este nevoie de aproximativ 700 de operatori. Persoanele interesate să devină operatori de calculator se pot adresa biroului județean al Autorității Electorale Permanentă, cu sediul în Reşiţa, Piaţa 1 Decembrie 1918 nr. 7.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles