Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin i-a trimis în judecată pe inculpaţii D. K.M. în vârstă de 17 ani şi C.A.R. de 16 ani pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat petrecută la Reșița în noaptea de 14 spre 15 iunie, faptă săvârșită prin cruzimi, prevăzută de art. 188 și art. 189 alin. 1 din Codul Penal.

Despre rechizitoriul întocmit, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, Laura Iancu, care a avizat documentul întocmit de doi dintre procurorii PTCS, ne-a declarat: „În perioada 14 – 15 iunie anul acesta, opinia publică din Banatul de Munte a fost confruntată cu o crimă de o violență deosebită, una care personal m-a oripilat și care nu mi-a fost dat s-o întâlnesc în cei 25 de ani de carieră ca procuror. A fost încheiată urmărirea penală, la care cei doi colegi procurori au lucrat cu celeritate. Cei doi inculpați minori de 16, respectiv 17 ani, au fost trimiși în judecata, iar rechizitoriul a fost confirmat de către primul procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Caraș-Severin, adică subsemnata“.

Despre încadrarea faptei celor doi minori, prim-procurorul Laura Iancu a detaliat:

„Infracțiunea pentru care au fost trimiși în judecată a fost de omor calificat. Pe de altă parte, la finalizarea acestui dosar, s-a dispus și o disjungere și declinarea competenței de soluționare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecatoria Reșița, pentru un alt presupus făptuitor, privind actele de agresiune exercitate asupra persoanei vătămate, decedată ulterior. S-a lucrat cu celeritate și la nici o luna de la comiterea faptei dosarul a fost trimis în instanță. Am asigurat opinia publica de respectarea drepturilor cetățenilor.

În rechizitoriu s-a reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatii D. K.M. si C A.-R., în noaptea de 14/15 iunie 2020, au procedat la agresarea fizică a persoanei vatamate V. A. M., zis P., initial la adresa din municipiul Resita, str. Caminelor, judetul Caras-Severin, iar mai apoi au procedat la transportarea victimei pe malul râului Bârzava (pe strada Terovei, podul ce duce înspre S.C. C S.A.) unde din nou acestia au aplicat numeroase lovituri victimei, aducând-o în stare de semiinconștiență, ulterior persoana vătămata fiind transportata de catre inculpatii D. K. M. si C. A. R., cu participarea numitului D. A. F. (minor în vârsta de 12 ani), la sălașul situat în spatele blocului cu nr. 1 de pe strada Albastrelelor din municipiul Resita, unde a fost din nou agresata fizic de catre cei doi inculpati, dupa care, cât timp victima înca se afla în viata, a fost incendiata de catre inculpatii D. K. M. si C. A. R., survenind decesul acesteia.

Precizăm că inc. D.K.M si C.A.R au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv.

Rechizitoriul a fost întocmit de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin şi a fost avizat de prim-procuror, Iancu Laura Gabriela.