Autobuzul Copilăriei îi aşteaptă pe micii călători

240

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin împreună cu Centrul de Voluntariat Reşiţa, Primăria Reşiţa şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic Caraş-Severin organizează vineri, 30 mai 2019, Autobuzul Copilăriei, acţiune dedicată copiilor şi tinerilor din Reşiţa, pentru a marca ziua de 1 Iunie – Ziua Copilului.

Programul evenimentului a fost gândit astfel încât să cuprindă activităţi inedite care să antreneze copiii şi să stimuleze participarea lor. Copiii sunt aşteptaţi să participe nu doar ca simpli spectatori ci ca protagonişti ai spectacolului ce le-a fost pregătit pentru ei. Autobuzul porneşte la drum prin oraş într-o aventură de explorare şi inventare a jocurilor. Tinerii voluntari ai Centrului de Voluntariat Reşiţa vor face animaţie, vor organiza ateliere hand made mobile demonstrative: jonglerii cu diverse obiecte, face painting, modelat baloane, bră?ări, magie. În autobuz va exista şi un spaţiu dedicat unui workshop pentru situaţii de urgenţă, respectiv informare preventivă.

Autobuzul va circula în intervalul orar 9.00 – 13.00, pe traseul Govândari – Muncitoresc şi retur fiind dedicat copiilor din Reşiţa.

De această dată clasele de copii care vor fi răsfăţaţi în Autobuzul Copilăriei sunt de la Colegiul National Traian Lalescu, Şcoala Gimnazială nr. 9, Şcoala Primară din Dealul
Crucii, Liceul de Artă Sabin Păuţa, Şcoala Gimnazială Nr.8 Reşiţa.

De asemenea şi alţi copii care nu sunt programaţi vor putea călători gratuit cu Autobuzul Copilăriei. Există o singură condiţie, să vină în staţiile de autobuz de pe traseu purtând un mesaj de format cel puţin A4 (să fie vizibil), pe care să scrie: „Aştept Autobuzul Copilăriei”. Cele mai inspirate, originale, amuzante şi aranjate pancarte vor fi premiate în autobuz.

Acţiunea este organizată pentru al şaselea an în Reşiţa, cu sprijinul societăţii
de transport local TUR Reşiţa.