Autobuzele electrice din Reşiţa vor fi înmatriculate, testate şi introduse în circulaţie

Noile autobuze electrice care au ajuns la oraş urmează să fie înmatriculate săptămâna viitoare, testate şi introduse în circulaţie pentru a le înlocui treptat pe cele vechi care au mii de kilometri la bord şi nu mai fac faţă transportului public în comun din urbea de pe Bârzava, a transmis pentru Radio Reşiţa şeful serviciului TUR, Dănuţ Jurubescu:

Cele zece autobuze, deocamdată, sunt parcate în față la UCMR Câlnicel pentru că nu avem cărțile de identitate. Urmează să sosească marți şi să le putem înmatricula. În primă fază vom scoate numere roșii provizorii şi urmează testele. Este o perioadă în care sunt câteva lucrări de făcut: trebuie montate camerele de supraveghere, afișajele, sistemul de numărătoare clienți. Vom încerca cât mai repede să le punem în circulație pentru că e aberant să umblăm cu niște autobuze foarte vechi și costisitoare când putem să folosim autobuzele noi mult mai eficiente“.

Dănuţ Jurubescu a mai subliniat că, primele 10 autobuze vor fi garate în noua hală de pe platforma TUR, aflată în construcţie, iar celelalte 14, care urmează să mai ajungă, pe o platformă betonată, care urmează să fie turnată, din incinta societăţii.

Cele mai citite

Related Articles