[AUDIO]Via Transilvanica trece şi prin Reşiţa, graţie implicării primarului Ioan Popa

Via Transilvanica promovează natura, istoria şi multicuralitatea pe un drum de o mie de kilometri, din nordul României până la Dunăre.

Caraş-Severin merită să fie inclus într-un asemenea proiect, a subliniat pentru Radio Reşiţa primarul municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa, care s-a implicat personal ca acest drum să treacă şi prin oraşul reşedinţă de judeţ. Conform acestuia, iniţiatorii şi coordonatorii proiectului, Alin şi Tibi Uşeriu, au upgradat traseul iniţial propus prin Banatul de Munte şi au reuşit să îl aducă la Lindenfeld, Gărâna, Brebu Nou, Reşiţa şi prin Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului, înspre Borloveni şi Prigor.

Ioan Popa

Ioan Popa a mai precizat că, anul trecut s-a cunoscut la Văliug cu prinţul Nicolae de România şi cu susţinerea acestuia a reuşit revitalizarea drumului regelui în Caraş-Severin.

În Caraş-Severin, Terra Banatica, cum a fost numit acest traseu, care poate fi parcurs pe joş, călare sau cu bicicleta, include 256 de km şi este reprezentat prin 32 de borne din andeziţ sculptate în campusul Tăşuleasa Social.

Sursa foto: facebook Ioan Popa   

Cele mai citite

Related Articles