[AUDIO]Piaţă bogată, în timp de pandemie, la Reşiţa

Piaţa este bogată indiferent de anotimp, dar dimineţile de toamnă au ceva cu totul special, miroase a fructe şi legume proaspete, iar tarabele sunt pline de culoare. Deşi e pandemie, reşiţenii fac cum pot şi iasă la piaţă la cumpărături sau să se aprovizioneze pentru sezonul rece.

Deşi temperaturile dimineaţa se apropie de cele specifice iernii, am făcut un tur al pieţelor şi am stat de vorbă atât cu cei care cumpără, cât şi cu cei care vând şi care vin din toate colţurile judeţului, ba chiar şi din cele învecinate pentru a-şi valorifica roadele toamnei:

Zacuscă, dulceaţă, ouă, avem de toate de-ale casei: pui, cartofi, dovleac de prăjitură, morcovi, pătrunjel. Vânzările sunt slabe, lumea nu prea iasă din case, e şi frig…”, spune o vânzătoare din cartierul reşiţean Ţerova. Alta, venită tocmai din judeţul Mehedinţi din Severin a subliniat că, „piaţa e acceptabilă, se negociază şi preţurile cu cumpărătorii, se vinde în funcţie de cum au bani, se înţeleg cu fiecare”.

Oamenii caută în special produse naturale din grădină, precum: conopidă, struguri, zarzavaturi, cartofi, varză, dar şi miere de albine şi carne proaspătă. În opinia lor preţurile sunt acceptabile, marfa proaspătă şi atunci când cumpără se gândesc şi la rândul lor şi la târgoveţii care au şi ei cheltuieli până ajung cu produsele în pieţe.

Vox piaţă

De același autor

Related Articles