La o săptămână de la debutul noului an şcolar, un alt elev a fost confirmat cu COVID-19. Acesta învaţă la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocşa.

„Elevul este într-o stare foarte buna acum. Am vorbit cu părinţii lui şi chiar de vineri s-a simţit mult mai bine. Au spus că i-au revenit şi gustul şi mirosul şi simptomele semănătoare răcelii s-au diminuat foarte mult,” a declarat pentru postul nostru de radio, Florin Lupulescu, directorul Liceului „Tata Oancea” din Bocşa.

La niveslul unităţii de învăţământ s-a dispus trecerea, pentru o perioadă de 14 zile a clasei din care face parte elevul, în sistem online, a fost dezinfectată sala se clasă şi se respectă în continuare, cu rigurozitate, regulile de distanţare impuse, a mai spus Florin Lupulescu.

În acest moment, la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocşa, o clasă este izolată şi işi desfăşoară orele de curs exclusiv online, iar alte 4 în sistem hibrid, iar în cazul în care unitatea de învăţământ va fi nevoită să aplice scenariul roşu, lipsesc câteva echipamente IT.

Lipsesc laptopurile, dacă ar fi să punem la fiecare clasă, însă avem un laborator cu calculatoare cu desktop şi ne putem folosi şi de ele. Am avea nevoie doar de montarea unor cabluri şi situaţia ar fi rezolvată astfel încât noi să fim la şcoală şi elevii să intre la ore de acasă,” a mai declarat Florin Lupulescu.