[AUDIO]La Şcoala Pittner din Reşiţa lucrurile încep să se mişte

Şcoala Pittner, un obiectiv simbol al Reşiţei de altădată, aflat astăzi într-o stare avansată de degradare face obiectul unui amplu proiect de restaurare şi revitalizare a patrimoniului cultural, urmând să fie transformată într-un centru expoziţional şi de evenimente.

Scopul investiţiei este recuperarea unei clădiri monument care a avut un rol important în viaţa educaţională a oraşului şi activarea unui centru multifuncţional atât pentru zona în care este amplasaţ cât şi pentru viaţa social-culturală a urbei de pe Bârzava.

Despre stadiul proiectului de reabilitare a Şcolii Pittner, managerul de proiect din partea Primăriei Reşiţa, Miriam Vîlceanu pentru Radio Reşiţa:

Miriam Vîlceanu

Miriam Vîlceanu a mai subliniat că vineri, 23 iulie la ora 10.00, la amplasamentul din strada Furnalelor din municipiul Reşiţa va avea loc conferinţa de presă de lansare a proiectului de reabilitare a Şcolii Pittner la care vor fi prezenţi şi reprezentanţii Asociaţiei Listahópurinn RÖSK din Islanda, parteneră în proiect. Prin conferinţa de lansare partenerii îşi propun prezentarea proiectului a cărui implementare a început încă din octombrie 2019.

Amintim că, Şcoala Pittner a fost construită la mijlocul secolului al XIX-lea şi este înscrisă în Lista Monumentelor Istorice din anul 2015.

Sursa foto: Petre Dalea

De același autor

Related Articles