[AUDIO] Garda de Mediu Caraş-Severin a sancţionat din nou neregulile de la Artrom Steel Tubes Reşiţa

Nereguli la tot pasul la Societatea Artrom Steell Tubes, fostul TMK din Reşiţa.

Garda de Mediu Caraş-Severin a intreprins recent o nouă serie de controale pe platforma industrială din municipiul de pe Bârzava, a declarat pentru Radio Reşiţa comisarul şef Remus Blujdea:

În urma unor sesizări făcute de cetățenii din cartierul Dealul Crucii care reclamau disconfortul creat de emisiile de praf provenite din activitatea ARTROM STEEL TUBES fosta TMK, Garda de Mediu a făcut un control la acest operator economic în cadrul căruia au fost verificate aspecte cu privire la respectarea procedurilor de lucru și obligaţia acestui operator de a monitoriza toate emisiile eliberate în atmosferă. Controlul s-a desfășurat atât la sediul societății, cât și în zona Dealul Crucii, pe parcursul mai multor zile, la diferite ore, urmărindu-se manifestarea acestui fenomen. Emisiile observate în zonă sunt fugitive, de scurtă durată, care provin atât din activitatea oțelăriei electrice, cât și din activitatea rampei de zgură. În legislația din România legea 104 din 2011 cu privire la calitatea aerului, lege armonizată cu legislația europeană, sunt prevăzute valori limită pentru pulberile în suspensie, care trebuie să se încadreze în limita a 50 de micrograme pe metru cub media zilnică. Deci, dacă avem pe parcursul a 24 de ore mai multe episoade de scurtă durată, când aceste valori sunt depășite, atunci când se face media zilnică rezultatul poate fi sub această valoare. În urma acestui control au fost constatate o serie de neconformități cu privire la opriri accidentale ale unor părți ale instalațiilor și anumite deficiențe cu privire la procedurile de lucru. Prin actul de control au fost dispuse mai multe măsuri obligatorii, printre acesta cea mai importantă fiind aceea de realizare a unei expertize tehnice a instalației, în vederea găsirii unor soluții cu privire la eliminarea sau reducerea la maxim a emisiilor în atmosferă. Tot cu această ocazie a fost aplicată și o sancțiune contravențională, conform legii 104 din 2011“.

Remus Blujdea a mai subliniat că, societatea a fost sancţionată, conform legii, cu amenda maximă de 15 mii de lei.

Amintim că la începutul acestui an, combinatul TMK din Reşiţa a fost cumpărat de cea mai mare companie de investment banking din sud-estul Europei, cu sediul în Belgrad.

2 COMENTARII

  1. FRectii la piciorul de lemn!Amenzile astea periodice,le convin mai mult decat sa foloseasca instalatiile de desprafuire,al caror consum energetic depaseste valoarea cumulata a amenzilor!iar emisiile nu sunt sporadice! Sunt prezente la fiecare sarja! Si mai ales noaptea si in zilele de sarbatoare in care se lucreaza in plin deoarece au reduceri de pret la energie!

Comments are closed.

De același autor

Related Articles