[AUDIO-FOTO] Mai e mult până departe: Noua biserică greco-catolică din Reşiţa, îngropată în birocraţie

Stadiul lucrărilor la noua biserică Greco-catolică din apropierea centrului civic al municipiului Reşiţa stagnează de luni bune.

Contactat telefonic, Excelenţa Sa Alexandru Mesian – episcopul Bisericii române unită cu Roma, Greco-catolică de Lugoj, a transmis pentru Radio Reşiţa că documentaţia tehnică este într-o fază preliminară de obţinerea a avizelor necesare eliberării autorizaţiei de construcţie.

PS Alexandru Mesian

Până în prezent a fost făcut studiul geologic şi proiectul noului lăcaş de cult, care va fi edificat pe un teren achiziţionat de la fostul combinat siderurgic, actualul TMK, datorită extinderii comunităţii Greco-catolice pe raza municipiului Reşiţa, a mai subliniat ES Alexandru Mesian.

Episcopul Bisericii române unite cu Roma, Greco-catolică de Lugoj, a mulţumit şi autorităţilor locale ale municipiului Reşiţa şi a precizat că, proiectul se bucură de sprijinul acestora, prin grija directă a inginerului Paul Vasile Ovidiu.

Amintim că, lăcaşul de cult va fi ridicat într-o locaţie aflată în vecinătatea podului sudat de peste Bârzava din apropierea Teatrului de Vest din oraş.

Sursa foto: Bogdan Mihele

De același autor

Related Articles