Programul de susținere a cultivării usturoiului continuă și în acest an în judeţul Caraş-Severin.

Conform consilierului superior Adina Bâte – coordonatorul acestui program, derulat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin Direcţia pentru Agricultură, pentru fiecare hectar se acordă câte 3 mii de euro. Pentru a fi eligibili, legumicultorii trebuie să deţină o suprafaţă de minimum 3 mii de metri pătraţi, să obţină o producţie de 3 kg de usturoi de pe fiecare 10 metri pătraţi cultivaţi, să fie înregistraţi în registrele agricole ale primăriilor pe a căror rază se află culturile şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative.

Adina Bâte a mai declarat pentru Radio Reşiţa că, valorificarea producţiei de usturoi se va face între 15 iunie şi 22 noiembrie, iar cererile de înscriere în program împreună cu întreaga documentaţie se depun la sediul Direcţiei pentru Agricultură din Reşiţa până în 15 mai inclusiv.

Adina Bâte

Guvernul a aprobat programul de susţinere a cultivării usturoiului, resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis fiind de maximum 15 milioane de lei în acest an.

Foto: Radio România Reşiţa