Doar în trei oraşe din Caraş-Severin sunt deschise în această perioadă centre temporare de sacrificare a mieilor,  a declarat pentru Radio Reşiţa directorul DSVSA, medicul veterinar Pavel Borchescu. Este vorba de Piaţa Agroalimentară Reşiţa Nord, Piaţa Agroalimentară Bocşa şi Moldova Veche nr. 1. Programul de funcţionare al centrelor este de la ora 7.00 la 17.00 până inclusiv sâmbătă, 1 Mai:

Pavel Borchescu

Pavel Borchescu a mai subliniat că, pe fondul restricţiilor impuse de starea de alertă, DSVSA Caraş-Severin a autorizat, cu respectarea condiţiilor sanitar-veterinare, înfinţarea de spaţii temporare de sacrificare a mieilor direct lângă exploataţiile de ovine. Acesta a mai spus că, la nivelul fermei trebuie asigurate facilităţile pentru respectarea regulilor de igienă astfel încât procesul de sacrificare al mieilor să nu compromită siguranţa cărnii şi a organelor.

Foto: arhiva