[AUDIO]Cât costă să mâncăm de post?

Ziua de luni, 15 noiembrie, a fost, pe lângă începutul unei noi săptămâni, prima zi din postul Crăciunului, un post mai permisiv, existând multe zile cu dezlegare la pește decât, în postul Paștelui, de exemplu. Însă, creșterea prețurilor la carburanți și energie din ultima perioadă, au dus, în mod direct, și la scumpirea alimentelor, costul mâncării de post devenind și el o provocare.

Pentru înlocuirea alimentelor de dulce, soia se potrivește atât în locul cărnii, cât și al lactatelor. Este recomandat ca persoanele care țin postul Crăciunului să fie cumpătate din punct de vedere alimentar, să continue să consume alimente sănătoase, bogate în vitamine, atât de necesare în această perioadă și acest sezon.

Lista de cumpărături

Așadar, am plecat la cumpărături unde am căutat, ca de obicei, alimentele cele mai ieftine din categoria lor, și am exclus de pe listă băuturile răcoritoare sau alte produse care să susțină vreun viciu.

În coș cu un litru de ulei, un kilogram de făină, unul de orez, paste făinoase fără ou, un pate vegetal, 1 kg de fasole boabe, unul de linte, o jumătate de kg de ciuperci și o alta de măsline, un kg de varză, de ardei, de morcovi, de roșii, castraveți, ceapă, vinete, tot câte un kg de mere, pere, struguri, portocale, 500 de grame de pastă de tomate, 5 kg de cartofi și usturoiul, bun în toate – am plătit de la 130 până spre 150 de lei, în funcție de produse și magazine.

Orez (1kg) – 7 lei kg

Paste făinoase fără ou (500g) – 6 lei

Pate vegetal – 3 lei

Fasole – 10 lei

Linte – 6 lei

Ciuperci (500g) – 10 lei

Măsline (500g) – 8 lei

Cartofi (5kg) – 15 lei

Varză (1kg) – 3 lei

Ardei (1kg) – 5 lei

Morcov (1kg) – 5 lei

Roșii (1 kg) – 5 lei

Pastă de tomate (500) – 2 lei

Castraveți (1kg) – 6 lei

Ceapă (1 kg) – 3 lei

Vinete (1 kg) – 7 lei

Usturoi – 4 lei

Mere (1 kg) – 3 lei

Pere (1 kg) – 5 lei

Struguri (1 kg) – 12 lei

Potrocale – 7 lei

Ulei de flaorea soarelui (1 l) – 8 lei

Faină (1 kg) – 4 lei

Postul acesta durează până în Ajunul Crăciunului, inclusiv, pe 24 decembrie, și ne pregătește atât trupește, cât și sufletește de sărbătoarea nașterii Fiului lui Dumnezeu.

sursa foto: newspascani.com

De același autor

Related Articles