centru de informare turisticaCentrele de informare turistică, finalizate pe Măsura 3.1.3. de încurajare a activităţilor turistice, sunt blocate de imposibilitatea de a fi angajate cele două persoane necesare acestui proiect. Cu toate că lucrările sunt realizate în totalitate, proiectul a fost blocat de legea şapte la unu, adică şapte angajaţi trebuie să rămână fără loc de muncă pentru ca o persoană să fie angajată.

În aceste condiţii, Agenţia Pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, conform contractului semnat de primării, a sancţionat administraţiile locale cu 2% din valoarea proiectului. Sancţiunea a fost aplicată deoarece proiectul nu a fost finalizat, lipsind doar cei doi angajaţi cu studii în turism. Mai multe primării din judeţul Caraş-Severin au achitat o penalizare de aproximativ 10.000 de lei, din cauza posturilor blocate.

În aceeaşi situaţie se află şi comuna Bozovici, al cărei primar, Adrian Stoicu, a precizat:

În continuare se aşteaptă rectificarea bugetară pentru ca primăriile să poată dispune de banii necesari angajării celor două persoane cu studii în turism. Odată cu angajarea acestora la centrul de informare turistică, se va debloca şi ultima tranşă din bani europeni, dar, potrivit primarului comunei Bozovici, Adrian Stoicu, şi primarului comunei Văliug, Sorin Blaga, lucrurile stagnează şi se pare că centrele de informare turistică nu vor fi puse în funcţiune prea curând.

Despre când va avea loc rectificarea bugetară, primarul comunei Văliug, Sorin Blaga, a declarat: