[AUDIO] Buna Vestire la Catedrala Episcopală din Caransebeș

La sărbătoarea Bunei Vestiri Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a slujit la Catedrala Episcopală din Caransebeș. Potrivit rânduielii acestei zile, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia din 26 martie. Mulți credincioși au venit să se roage împreună cu Părintele Episcop Lucian, chiar dacă această sărbătoare este în cursul săptămânii. Atât credincioși adulți, cât și numeroși copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine, mai ales că ne aflăm în perioada de pregătire pentru Praznicul Învierii Domnului.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. La finalul sfintei slujbe, făcând referire la pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Lucian le-a vorbit celor prezenți despre vestea primită de Sfânta Fecioară Maria și despre întruparea Mântuitorului.

PS Lucian

De asemenea, la această sărbătoare, Părintele Episcop le-a urat tuturor femeilor sănătate, putere și binecuvântare, îndemnându-le să o ia pe Maica Domnului ca model în viețile lor.

De același autor

Related Articles