[AUDIO] Zile de foc pentru centrele de vaccinare anti COVID din Caraș-Severin

De la începutul săptămânii și până acum, centrele fixe de vaccinare, din municipiul Reșița, au fost supraaglomerate, cu peste 600 de solicitări. Din păcate, oamenii nu au venit pentru a se vaccina, ci ca să-și ridice tichetele valorice. Au fost zile de foc pentru cele două unități de imunizare de la Sabin Păuța, pentru că cetățenii și-au cam pierdut răbdarea, din cauza faptului că nu au înțeles care sunt regulile, pe care trebuie să le îndeplinească, pentru a intra în posesia bonurilor de masă, ne-a declarat mediatorul sanitar din cadrul primăriei Reșița, Floarea Stancu.

Pentru a face față numărului mare de oameni, mediatorii sanitari au fost ajutați de personalul medical de la cele două centre, care au muncit cot la cot cu aceștia, pentru ca toată lumea să fie mulțumită și să intre în posesia tichetelor cât mai repede.

Cei prezenți, astăzi, în centrele din Reșița, ne-au declarat ca nu vor ajunge cu tichetele acasă, ci se vor opri la primul supermarket care le va ieși în cale, pentru a cumpăra alimente, în condițiile în care prețurile au crescut și banii sunt tot mai puțini.

În același timp, însă, în mediul rural nu s-au format cozi. De exemplu, la centrul de vaccinare Soceni oamenii au venit în intervale diferite de timp și astfel activitatea s-a desfășurat fără probleme. Și aici, cadrele medicale oferă toate informațiile necesare, pentru a înțelege cu exactitate regulile de acordare a tichetelor: “de vouchere beneficiază toți cei care s-au vaccinat cu schema completă – două doze Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca, sau o doză Johnson&Johnson, după luna septembrie.” – medicul Daniela Țârdoiu.

Campania de vaccinare anti COVID continuă, iar oamenii sunt așteptați, atât în mediul urban cât și în mediul rural. Vaccinuri sunt suficiente, astfel că cei care nu au făcut încă acest pas, sunt îndemnați să nu mai stea pe gânduri.

Sursa foto: RRR

De același autor

Related Articles