[AUDIO] Zeci de persoane au fost amendate pentru că nu au respectat măsurile impuse de starea de alertă

Autorităţile din Caraş-Severin au continuat controalele în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În perioada week-end-ului au fost verificate peste 240 de societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Acţiuni de control au fost executate inclusiv în trafic, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Alina Boeru.

„Au fost legitimate 734 de persoane și au fost verificate 209 mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 66 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional cu sancțiuni în valoare totală de 4.500 de lei. 17 operatori economici au fost sancționați conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi totale de 28.500 de lei, pentru organizarea de activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. De asemenea, 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.400 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru încălcarea legislației pe linie economică. Ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 341 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.980 lei”.

În total, 237 de polițiști, 47 de polițiști locali, 46 de jandarmi, 13 cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și 6 reprezentanți ai Ministerului Muncii, 16 ai Ministerului Sănătății, 14 ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și 7 ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic.

Aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor, cărora poliţiştii le recomandă  să respecte în continuare dispozițiile autorităților, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars- CoV 2.

De același autor

Related Articles