[AUDIO] Zeci de cărăşeni şi-au încheiat minivacanţa de 1 Decembrie în cadrul secţiei de Urgenţe Reşiţa

Zeci de cărăşeni şi-au încheiat minivacanţa de 1 Decembrie în cadrul secţiei de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Comparativ cu alți ani, numărul prezentărilor în Urgențe a fost vizibil mai mic. Se pare că oamenii au înțeles că este important să respecte regulile de protecție sanitară pentru a nu ajunge în această perioadă și așa complicată din cauza pandemiei, la spital. Patologia însă, a fost diversă.

Cu ce probleme s-au confruntat cărășenii şi care a fost media prezentărilor pe zi, aflăm de la medicul Emil Bunda:

S-au prezentat la UPU Reșița 100 de persoane în 24 de ore, în medie. Au fost zile în această minivacanță de 1 Decembrie cu 150, au fost zile cu 70 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Numărul cazurilor de COVID a fost staționar, din fericire COVID-ul pare că este pe o pantă descendentă și sperăm să se mențină.

Au fost accidente vasculare, probleme cardio-vasculare. În aceast an de 1 Decembrie nu am avut excese alimentare, poate un pic cu consumul de alcool”, ne-a declarat medicul Emil Bunda.

Urmează Crăciunul, Revelionul şi Sfântul Vasile, iar după experienţele din anii trecuţi, medicii reşiţeni se aşteaptă ca numărul celor sosiţi la urgențe să crească.

Pentru a evita o prezență la unitățile de urgență, medicii recomandă moderația și respectarea unor sfaturi simple în vederea evitării exceselor. Prin consumul excesiv de alimente grele și alcool are loc destabilizarea florei intestinale și astfel apar problemele digestive.

De același autor

Related Articles