[AUDIO] Zăpadă de weekend în Munţii Banatului

Distracţia la munte n-are nicio legătură cu grosimea stratului de omăt, Fapt demonstrat de numărul mare de turişti aflaţi în staţiunile din Munţii Banatului, care au găsit tot soiul de soluţii alternative în lipsa unui strat consistent de zăpadă pentru a schia.

Atât Semenicul, cât şi Muntele Mic au fost acoperiţi cu zăpadă, însă, comparativ cu alți ani, este puțină, de maximum 15 centimetri, mai mult pentru poze, plimbare şi bulgăreală, a precizat pentru Radio Reşiţa cabanierul Sorin Minda:

Avem cincisprezece centimetri de zăpadă, timpul e minunat, drumul e curățat, toate cabanele din zonă s-au pregătit să aștepte valul uriaș de turiști care va veni. Veștile bune se nasc de săptămâna viitoare când va ninge din nou. Acuma cine vrea doar să facă cunoștință cu zăpada poate veni şi se poate bucura şi de produsele noastre. Dar de săptămâna viitoare eu cred că chiar se va putea schia. Momentan ne bucurăm de zăpada care nu speram să mai vină, dar a venit și va veni în continuare. Momentan e doar frumos. De săptămâna viitoare o să fie și practic„.

Dar chiar dacă nu este zăpadă multă, turiştii nu ezită să vină în staţiunile montane din Banat, spune reprezentantul Serviciului Salvamont Caraş-Severin, Horia Cocie. Acesta a subliniat că, muntele este al turiştilor în fiecare anotimp, iar aceştia nu refuză sub nicio formă să îl viziteze:

Este frumos, dar avem o problemă foarte gravă cu zăpada, că este mică. În cursul acestui weekend posibil să nu reușim să facem suficientă zăpadă pentru că este cald, dar așteptăm turiștii. Preconizarea este că săptămâna viitoare cu ajutorul tunurilor și cu zăpada care o așteptăm să vină, să putem să dăm drumul la instalații. Peste tot este curat, fără niciun fel de problemă, se poate urca până sus, liniștit. Au început să vină turiștii, au apărut destul de mulți, dar toată lumea așteaptă zăpada mare ca să poată schia„.

Deşi zăpada nu este tocmai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă, salvamontiştii recomandă turiştilor să vină echipaţi corespunzător şi să aibă autoturismele dotate cu cele necesare anotimpului rece.  

Cele mai citite

Related Articles