[AUDIO] Volum crescut al taxelor şi impozitelor, colectate în primele două luni ale anului, la Reşiţa

Volumul încasărilor taxelor şi impozitelor la nivelul Primăriei Reşiţa a crescut în primele două luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat pentru Radio Reşiţa şeful de serviciu, Daniel Bobic:

Pentru perioada ianuarie-februarie 2023, situația încasărilor, a impozitelor și taxelor locale, atât prin intermediul caseriilor, cât și prin ghișeul.ro. înregistrează o ușoară creștere, cu un procent de aproximativ 6% în față de aceeaşi perioadă a anului precedent. De asemenea, se observă că persoanele vârstnice sunt mai prezente la caseriile noastre decât celelalte categorii de vârstă, însă, pe de altă parte, numărul conturilor noi create pe platforma ghișeul.ro. o reprezintă persoanele din categoria cu vârsta medie și tinere. Dar și la persoanele vârstnice se observă un interes mai mare în cazul persoanelor juridice. Afluența acestora la ghișeele instituției noastre este mai scăzută în această perioadă, însă ca în fiecare an, numărul va crește foarte mult în apropierea termenului scadent, respectiv 31/03/2023. Reamintim că, termenul limită până la care contribuabilii pot beneficia de bonificație, pentru plata integrală a impozitelor, este data de 31 martie“.

Daniel Bobic atrage atenţia persoanelor fizice şi juridice care au în proprietate clădiri nerezidenţiale sau mixte, neevaluate în ultimii 5 ani, că riscă majorarea impozitului pe imobilele deţinute.

De același autor

Related Articles