[AUDIO] Vizită oficială germană în municipiul de pe Bârzava

ambasador1

Noul ambasador al Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, a efectuat astăzi, o vizită oficială la Reşiţa, prima dealtfel din mandatul său în România. Cu prilejul prezenţei în municipiul de pe Bârzava, Excelenţa Sa a avut întrevederi cu prefectul judeţului, Silviu Hurduzeu, cu preşedintele Consiliului judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, cu edilul urbei, Mihai Stepanescu, cu preşedintele Consiliului judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde şi cu preşedintele Forumului Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Erwin Iosef Ţigla. Despre scopul vizitei Excelenţei Sale la Reşiţa, domnia sa, a declarat:

Werner Hans Lauk a afirmat că judeţele Arad,  Timiş şi Caraş-Severin sunt preferate de investitorii din ţara sa şi datorită existenţei mai multor vorbitori de limbă germană. El a mai menţionat printre altele faptul că România are rezerve energetice proprii, mari suprafeţe agricole şi regiuni turistice foarte atractive, precum şi cetăţeni interesaţi în conservarea  valorile culturale naţionale şi tradiţionale. În discuţiile purtate cu autorităţile judeţene şi locale, ambasadorul Germaniei a dat asigurări referitoare la transmiterea oportunităţilor către investitorii germani.

Excelenţa Sa, Werner Hans Lauk a fost însoțit la Reşiţa de consulul general al Germaniei la Timișoara, Rolf Maruhn. Ambasadorul, numit recent pe această funcție publică, a declarat astăzi, la sediul Palatului Administrativ, că și-a dorit să viziteze județul Caraș-Severin întrucât ilustratele pe care le-a văzut din zonă l-au impresionat.

De același autor

Related Articles