[AUDIO-VIDEO] Ziua Mondială fără mașini, sărbătorită de peste 200 de elevi la Școala Gimnazială numărul 7 din Reșița

Copiii au participat la concursuri de role, biciclete și trotinete.În fiecare an, la 22 septembrie, este marcată Ziua mondială fără maşini. Scopul este descurajarea, pe cât posibil, a circulaţiei cu automobilul personal sau de serviciu, în favoarea deplasării pe jos, cu bicicleta, cu transportul în comun sau cu alte mijloace de deplasare nepoluante. Şcoala Gimnazială Nr. 7 Reşiţa a organizat joi, 22 septembrie activitatea Sănătate prin mișcare, pentru a marca această zi importantă.

Aproximativ 200 de elevi din clasele I – IV au participat la concursuri de role, trotinete şi biciclete, sugerând ideea practicării mişcării şi sportului pentru creşterea calităţii vieţii.

Copiii au înțeles foarte bine ideea și s-au bucurat să ia parte la un astfel de activitate:

”A fost perfect astăzi, foarte fain. Îmi place să mă dau cu bicicleta, iar  sportul pentru mine înseamnă sănătate.”

”Îmi place foarte mult să mă dau cu trotineta prin parc. Simt că eliberez toată energia negativă și astăzi mi-a plăcut foarte mult.”

”Îmi place foarte mult să mă dau cu rolele, când mă dau cu rolele, simt adierea vântului care face bine. Astăzi mi-a plăcut foarte mult la concursul acesta, am participat cu rolele și m-am simțit foarte bine.”

”A fost o zi foarte frumoasă. Am fost cu trotinete, cu biciclete, cu rolele. Ne-a plăcut mult deoarece și știm că e e Ziua internațională fără mașini și e bine să facem mișcare ”.

Cadrele didactice ale şcolii au informat elevii cu privire la alternativele pentru mersul cu maşina, cum ar fi mersul pe bicicletă și mersul pe jos au pe role, astfel că încă de dimineață cei mici s-au prezentat echipați corespunzător, după cum ne-a spus prof. Cristina Ardelean:

”În fiecare an de Ziua mondială fără mașini, la Școala 7 Reșița se organizează o activitate denumită sănătate prin mișcare. Înainte de acțiune bineînțeles că au loc discuții cu copiii ca să înțeleagă importanța acestei zile, să înțeleagă faptul că e bine să mai lăsăm din când când mașina și să ne urcăm pe bicicletă. Participă cu mare drag la această acțiune, cu atât mai mult cu cât mișcarea înseamnă sănătate. Peste 200 de copii participă la această acțiune și mă bucur. Au venit cu de toate, și cu role, și cu trotinete, și cu biciclete.”

Prin această manifestare s-a urmărit creșterea gradului de responsabilitate în ceea ce privește protecția mediului înconjurător. Directorul Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Reşiţa, prof. Ileana Pomoja,  a vorbit despre importanța sărbătorii unei astfel de zile pentru elevii din cadrul instituției:

”Azi în curtea școlii, sărbătorim ziua fără mașini. Asta o facem de ani buni am întrerupt în pandemie, pentru că nu era posibil, un eveniment adresat elevilor din clasele 1-4. Cei de la pregătitoare sunt încă prea mici, iar cei de la gimnaziu trebuie să facă școală și așa cum spunea în fiecare an în ziua care este dedicată zilei fără mașini, încercând să educăm în acest spirit elevii școlii noastră. Și pentru că ei sunt cei mai mici, la ei prinde cel mai bine.”

Acțiunea ”Sănătate prin mișcare”, organizată cu prilejul Zilei mondiale fără mașini, face parte din proiectul educaţional ”Prieteni cu natura” derulat la nivelul Școlii Gimnaziale nr. 2 din Reșița, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, fiind coordonată de catedra de educaţie fizică și sport, în colaborare cu învăţătorii claselor I-IV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles