[AUDIO-VIDEO] Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: „Timişoara este un exemplu de bune practici în procesul de vaccinare anti COVID-19”

UPDATE 13.00

Timişoara este cel mai bun exemplu când vine vorba de procesul de vaccinare anti SARS CoV-2. La această concluzie a ajuns ministrul Sănătăţii prezent la această oră în oraşul de pe Bega. De asemenea este un exemplu de bune practici prin proiectul Oxigen pentru Timişoara prin care foarte mulţi pacienţi au fost salvaţi încă de la începutul pandemiei, a declarat în urmă cu puţin timp ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănăţii a anunţat astăzi la Timişoara că redeschiderea zonelor albe în spitale se poate face, în contextul în care gradul de ocupare al unităţilor sanitare este în scadere, aşa cum se întâmplă în ultima perioadă. Ministrul Ioana Mihăilă a declarat că dacă spitalele fac o solicitare către Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, îşi pot redeschide secţiile pentru specializările NON COVID.

Noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, efectuează astăzi o vizită amplă la Timişoara. Printre motive se numără implementarea unor proiecte medicale importante, inaugurarea centrului de vaccinare drive through şi problemele cu care se confruntă cadrele medicale.

Începând cu această oră, ministrul Sănătăţii se va afla la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, apoi va merge la Centrul de Mari Arşi de la Casa Austria. Va urma noua Maternitate aflată în construcţie şi se va întâlni şi cu reprezentanţii medicilor de familie şi autorităţilor locale, în cadrul Primăriei Timişoara ne-a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

Programul vizitei ministrului Sănătății Publice cuprinde:

9:00 – 9:45 Vizită la Spitalul de Copii Louis Țurcanu –vizitarea corpului B, aflat în construcție

12:10 – 12:30 Întâlnire Centrul de Arși și Maternitatea- obiectivele Consiliului Județean Timiș

12:30 – 12:40 Declarații de presă la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu”

12:50- 13:10 Întâlnire cu reprezentantii medicilor de familie – Primăria Timișoara

14:30 – 16:00 Întalnire, la Palatul Administrativ, cu prefectul județului Timiș, domnul Zoltan Nemeth, președintele Consiliului Județean Timiș, domnul Alin Nica, primarul municipiului Timișoara, domnul Dominic Samuel Fritz, rector Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș, Prof. Dr. Octavian Creţu,director general Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timis, Prof. Dr. Victor Dumitrașcu, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Timiș, domnul Flavius Cioca și directorii medicali și managerii spitalelor din Timișoara.

De același autor

Related Articles