[AUDIO] Urmașii prizonierilor de război și ai deportaţilor sau deținuților politici primesc bani de la stat

Urmașii deținuților politici sau ai prizonierilor de război pot solicita de la stat acordarea unor indemnizații lunare în funcție de situația acestora, reglementată de măsurile unei noi legi care completează decretul 118/ 1990 şi care nu sunt pe deplin cunoscute beneficiarilor de drept, spune Elena Solomonesc, director executiv al AJPIS Caraş-Severin:

De toate drepturile prevăzute în acest decret-lege, începând cu iulie 2020 se pot bucura și copiii celor care au fost deținuți, persecutați dintr-un motiv sau altul în perioada comunistă. Lansez către dânșii un semnal, deoarece încă există multe persoane care ar putea beneficia de aceste drepturi și nu şi-au depus cererile. Într-o situație similară se află şi copiii celor care au fost deportați în fosta URSS, ai etnicilor germani, pentru o perioadă cuprinsă între 15.01.1945 și până în 1948-1949 și aici estimăm că încă nu s-au depus cereri în acest sens. Deși această modificare legislativă deosebit de importantă este de 2 ani în vigoare, încă nu se cunoaște“.

Elena Solomonesc a mai subliniat că, până în prezent la sediul instituţiei au fost depuse doar 3.228 de solicitări dintre care aprobate au fost 2.750, iar în lucru sunt actualmente 47 de dosare.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

De același autor

Related Articles