[AUDIO] Un stil de viață sănătos ţine cancerul la distanţă

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin desfăşoară o campanie de informare şi conştientizare ce are ca principal obiectiv prevenirea bolilor oncologice.

Desfășurată sub sloganul „Ai grijă de sănătatea ta! Un stil de viață sănătos și controlul comportamentelor cu risc îți măresc șansele de a nu deveni pacient oncologic!”, campania privind cancerul are ca temă în 2022, Și tu poți preveni cancerul!

Scopul campaniei este: Conștientizarea populației asupra factorilor de risc comportamentali, care pot declanșa sau favoriza evoluția cancerului!

Campania are ca obiective creșterea nivelului de informare și conștientizare a populației asupra:

  • Importanței cunoașterii factorilor de risc comportamentali care pot favoriza apariția cancerului
  • Măsurilor active de diminuare a factorilor de risc comportamentali (renunțarea la fumat, diminuarea consumului de alcool, controlul greutății corporale, adoptarea unui stil de viață sănătos, etc)

Mesajele principale ale campaniei sunt:

  • Informarea corectă asupra diferiților factori de risc este esențială pentru eficacitatea prevenției și diminuarea efectelor nocive ale acestora.
  • Anumite tipuri de cancere ( pulmonar, de sân, colorectal,etc) pot fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos.
  • Conștientizarea impactului factorilor de risc comportamentali în declanșarea cancerului vă poate salva viața.

În România, implicarea promotorilor sănătății în stimularea schimbării comportamentale a populației, prin adoptarea unui stil de viață sănătos, reprezintă o modalitate accesibilă de prevenție în apariția cancerului, fiind la îndemâna tuturor. De asemenea, mediatizarea largă a campaniei din 2022 „Ai grijă de sănătatea ta! Un stil de viață sănătos și controlul comportamentelor cu risc îți măresc șansele de a nu deveni pacient oncologic!” prin toate canalele de informare, poate ajuta publicul larg să conștientizeze mai bine asupra prevenției acestei boli.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles