[AUDIO] Un nou centru de vaccinare, exclusiv pentru prevenirea infecţiei cu tulpina Omicron se deschide la Spitalul Orăşenesc Oraviţa

Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică din Caraş-Severin deschide luni,12.12.2022 la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa un nou centru de vaccinare, de data aceasta exclusiv pentru prevenirea infecţiei cu tulpina Omicron BA.4-5.

Orarul de funcţionare va fi de opt ore pe zi iar noul ser se poate administra atât adulţilor cât şi adolescenţilor cu vârsta de 12 ani şi peste, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

Noul vaccin împotriva tulpinii Omicron determină sistemul imunitar să producă anticorpi şi celule sanguine care acţionează împotriva bolii cauzate de SARS CoV 2 şi nu conţine virus.

O primă tranşă de vaccin împotriva variantei Omicron a ajuns miercuri în Caraş-Severin. Este vorba despre 30 de cutii, fiecare cu câte 6 doze de vaccin. Acest ser este produs de compania Pfizer şi se poate administra doar persoanelor care au efectuat deja o schemă completă, la minimum 3 luni de la ultima dozã.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin îi îndeamnă pe cei 22 de medici de familie implicaţi în campania naţională de vaccinare împotriva COVID-19 să solicite dozele necesare pentru pacienţi.

Cele mai citite

Related Articles