pusca-de-vanatoare

5 februarie 2014

Cazul ciobanului împuşcat la sfârşitul săptămânii trecute în Caraş-Severin este departe de a fi elucidat. La cinci zile după producerea evenimentului, nu a fost identificat încă cel care a apăsat pe trăgaci, a declarat astăzi, în emisiunea „Oameni MAI aproape de tine”, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru. „La Poliţie nu s-a prezentat nimeni care să fi recunoscut că a împuşcat ciobanul. Noi am recuperat de la locul faptei arma şi un autoturism de teren, iar din cercul de suspecţi fac parte cel puţin două persoane”, a adăugat Cărbunaru. Victima se află şi în prezent internată la Spitalul Judeţean din Timişoara şi este posibil să aibă nevoie de proteză.

(Sebastian Dragomir)

1 februarie 2014

Un bărbat de 55 de ani a fost împuşcat în timp ce păzea, împreună cu o altă persoană, o turmă de oi la 9 km de Bozovici. Cei doi au auzit o împuşcătură, dar din cauza gerului năprasnic, victima a observat că nu se poate mişca abia după câteva ore de la producerea incidentului. Acesta a sunat la 112 şi a fost transportat la Centrul de Permanenţă din Bozovici. După ce a fost examinat de medicul de gardă, bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Reşiţa.

După investigaţii amănunţite, medicii au constat că are două alice înfipte adânc lângă zona abdominală. Aceştia nu au reuşit să extragă corpurile străine din cauza complicaţiilor, aşa că bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean din Timişoara pentru a fi operat de urgenţă.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, poliţiştii au doi suspecţi. În timpul producerii nefericitului eveniment, aceştia s-ar fi aflat la circa 500 de metri de locul incidentului, la vânătoare. În acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală, iar cei care vor fi găsiţi vinovaţi pentru această faptă, riscă ani grei de închisoare pentru braconaj, port de armă letală fără drept, uz de armă şi vătămare corporală, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş- Severin.

(Daiana Roşca)