[AUDIO] Turiști surprinși de viscol în munții Banatului

În zona montană din Caraș-Severin a nins abundent, iar în golul alpin s-a semnalat viscol cu vizibilitate redusă. În aceste condiții, riscul de accident sau înzăpezire este crescut, a declarat comisarul șef Alin Mincan, adjunct al șefului Poliției Reșița.

„Evenimentele care se produc din cauza fenomenelor meteo nu sunt  deosebite, soldate cu decese, cu vătămări grave, dar sunt evenimente care provoacă un disconfort participanților la trafic. Dacă nu îți echipezi mașina corespunzător, nu pui lanțuri, blochezi un tronson de drum și îi blochezi și pe alții. De asta îi sfătuim pe șoferi să se informeze din timp, să-și echipeze mașinile corespunzător”.

Un astfel de eveniment a avut loc în această dimineață pe Muntele Mic. Jandarmii montani au intervenit pentru a acorda sprijin unui grup de 10 copii, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, din Timișoara, care, împreună cu antrenorul lor s-au deplasat în stațiunea montană Muntele Mic, pentru desfășurarea unui program de pregătire fizică. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, viscol și căderi masive de zăpadă, autoturismul cu care se deplasau cei 10 sportivi, a derapat și a alunecat în șanț.

După aproximativ două ore, jandarmii alături de voluntari au reușit să repună autoturismul pe partea carosabilă, însoțindu-i pe aceștia până la destinație. Niciun copil nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Șoferii care blochează drumul și nu mașinile echipate corespunzător, riscă să fie sancționați cu o amendă ce poate ajunge până la 2.900 de lei. De asemenea, polițiștii rutieri pot să rețină și certificatul de înmatriculare al mașinii.

Dispecerul Direcţiei Județene de drumuri, Ştefan Markovski, spune că și astăzi s-a acționat în zona montană, dar ar trebui evitată deplasarea până la încetarea viscolului.

„Pe drumul Prislop-Semenic se intervine cu o turbofreză și cu două utilaje cu lamă și răspânditor, iar pe Muntele Mic la fel, pentru curățirea  și lărgirea drumului. Recomandarea noastră este ca și a celor de la Poliția Rutieră, ca mașinile să fie echipate corespunzător cu cauciucuri  de iarnă, cu lanțuri, cu tot ceea ce este prevăzut în legea circulației rutiere. Îi rugăm pe toți participanții la trafic, înainte de a pleca la drum, să se informeze pentru a vedea exact care este situația din punct de vedere meteorologic și cum se prezintă carosabilul, ca să preîntâmpinăm anumite evenimente rutiere nedorite”.

Vă reamintim, judeţul Caraş-Severin se află până vineri, la ora 10.00 sub cod galben de ninsori şi vânt puternic, fiind aşteptate cantităţi însemnate de zăpadă, în special în zona de munte.

Cele mai citite

Related Articles