[AUDIO] Tun de peste un milion de lei prin evaziune fiscală și delapidare!

7 percheziţii domiciliare sunt în desfăşurare în județele Caraș-Severin,  Mehedinți și Timiș, la persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare.

Percheziţiile sunt executate de polițiștii de investigare a criminalității economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională depăşeşte un milion 100 de mii de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspector principal Andreea Rădoi.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2016 – septembrie 2019, doi bărbați, reprezentanți ai unei asociații nonprofit, ar fi retras și și-ar fi însușit 1.256.996 de lei, bani pe care i-ar fi avut în administrare și care aparțineau asociației. Totodată, împreună cu alți doi bărbați, administratori ai unei societăți comerciale, ar fi omis să înregistreze în documentele de evidență contabilă ale societății respective, venituri de 3.990.450 de lei, care ar fi fost realizate din prestări servicii. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională  este de 1.168.153 de lei. Până la această oră, au fost ridicate documente contabile si alte înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor și documentării întregii activități infracționale”.

Vor fi puse în aplicare 4 mandate de aducere, a mai spus Andreea Rădoi. La activități participă și polițiști ai serviciilor de investigare a criminalității economice din Timiș și Caraș-Severin.

Foto: Arhivă

De același autor

Related Articles