Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, cercetează un hunedorean, de 32 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc. Acesta a fost reţinut într-un autocar ce efectua curse regulate între Cehia și România, spune Aurora Voicilă de la IPJ Timiş.

„La coborârea din autocar, asupra bărbatului au fost descoperite 9 pachete vidate, ce conțineau cannabis, care cântăresc 2,5 kg. Activitățile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc. Bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii, ulterior fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiș”.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.