[AUDIO] Toate drumurile judeţene spre zonele montane din Caraş-Severin sunt deschise traficului rutier

În urma ninsorilor din ultimele ore pe drumurile judeţene din zona de munte a județului Caraş-Severin se circulă în condiții de iarnă.

Circulația este asigurată în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, în pofida precipitațiilor de toate formele care s-au înregistrat pe tot parcursul nopții şi în această dimineaţă.

Carosabilul este acoperit cu zăpadă pe toate sectoarele de drum din zona înaltă a judeţului, spre staţiunile montane, administrate de Direcţia de Drumuri Caraş-severin, a precizat pentru Radio Reşiţa ofiţerul de serviciu, Ştefan Markovski:

Toate drumurile județene din Caraș-Severin sunt deschise circulației rutiere, dar în zona montană se circulă în condiții de iarnă. Este zăpadă, este chiciură, sunt precipitații sub formă de ploaie înghețată, măzăriche. Avem cam toate fenomenele de iarnă și mai ales că începe sfârșitul de săptămână și turiștii încep să urce, să meargă spre stațiunile montane. Deja am fost apelaţi de timișoreni, arădeni, bunedoreni, care au întrebat care este starea drumurilor, dacă se poate urca. Am lucrat toată ziua de ieri am lucrat de dimineața de la 4 cu toate utilajele care sunt în zonele turistice în special, dar și pe tot teritoriul județului, să deschidem drumurile, să oferim condiții de trafic cât mai bune, dar conducătorii auto să rețină că trebuie să își conducă autovehiculele preventiv, să păstreze distanța, cauciucuri de iarnă, lanțuri, combustibil suficient în rezervor, să nu bruscheze comenzile autoturismelor. Facem tot posibilul ca drumurile să fie ok, să se bucure lumea de iarnă”.

Ştefan Markovski, a mai subliniat că, situația este monitorizată permanent, iar utilajele intervin în funcție de starea vremii și condițiile de trafic.

Cele mai citite

Related Articles