[AUDIO] Tăieri de racordare pe raza Ocolului Silvic Văliug

O serie de lucrări de tăieri de arbori se desfăşoară conform amenajamentului silvic pe suprafaţa unui parchet în lucru, deschis pe raza Ocolului Silvic Văliug, a precizat pentru Radio Reşiţa Mihai Bona, şeful acestuia, după ce mai mulţi cetăţeni au sesizat redacţiei tăieri masive în zonă:

E vorba de o partidă care a fost amplasată între Crucea Văliugului și Văliug, cu un volum de 4.194m³, contractată de un intreprinzător privat, de anul trecut, în 2022, conform amenajamentului silvic, în care au fost prevăzute tăieri de racordare. Parchetul a fost autorizat anul trecut în 21/10/2022 și are termen de reprimire 31/03/2023. Masa lemnoasă a fost exploatată în întregime şi se lucrează la curățirea parchetului. Mai e stoc, în rampă ce mai are de transportat. Conform legii are dreptul până la 120 de zile de la data reprimirii să elibereze locaţia“.

În zonă decopertată, pădurea va fi regenerată natural, iar acolo unde nu s-a instalat seminţişul, în decurs de un an de vegetaţie, se vor efectua completări.

Mihai Bona a mai subliniat că, în acelaşi perimetru şi Ocolul Silvic Văliug exploatează, în regie proprie, o partidă de rărituri pentru asigurarea lemnului de foc în zonă.

Foto: arhiva 

De același autor

Related Articles