[AUDIO] Subprefectul de Caraş-Severin Cristian Gâfu: Este poluare în Dealul Crucii, iar autorităţile de mediu sunt avizate să ia măsurile care se impun

Zecile de sesizări venite din cartierul Dealul Crucii, de la oamenii ajunși la capătul răbdării din cauza poluării cu praf, fum şi pulberi în suspensie pe care sunt nevoiți să le inhaleze, au ajuns şi pe masa Prefecturii Caraş-Severin care a pus în vedere autorităţilor de mediu să se deplaseze în teren şi să aplice legea.

Pentru Radio Reşiţa subprefectul judeţului, Cristian Gâfu:

Este o poluare existentă. Săptămâna trecută reprezentanții celor de la Garda de Mediu au fost în control, au aplicat și amenzi. Problema se rezolvă prin măsurile care s-au lăsat și care sunt puse în aplicare. Situația se repetă în Reșița datorită faptului că acele imobile se află prea în apropierea combinatului siderurgic și oricât de bine ar funcționa acele filtre, tot există un anumit grad mai mare sau mai mic de poluare. De data aceasta, pe lângă poluarea datorată producției, a existat și o polară din haldina de zgură. Și aici au fost dispuse măsuri pentru remediere ca să nu se mai repete fenomenul poluării în viitor. A fost dispus ca operațiunile din haldina de zgură să fie realizate fără a mai fi afecta populația din zonă, respectiv răcirea zgurei scoasă din combinat să aibă loc în așa fel încât să nu se mai ridice acel praf care să afecteze locuințele din apropierea combinatului.

Cristian Gâfu a mai subliniat că, instituția Prefectului județului Caraș-Severin va monitoriza în continuare măsurile pe care instituțiile abilitate le vor lua, astfel încât societatea să respecte întru totul obligațiile prevăzute în autorizația de mediu şi să nu lezeze în niciun fel traiul de zi cu zi al locuitorilor din zona veche a urbei de pe Bârzava.

De același autor

Related Articles