La sfârșitul săptămânii trecute, structurile teritoriale ale M.A.I. din Caraş-Severin au continuat acțiunile de amploare, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. Timp de 3 zile, s-au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic, spune purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Alina Boeru.

La acţiuni au participat 161 de polițiști, 30 de jandarmi, 29 de polițiști locali, 3 cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și 3 reprezentanți ai Ministerului Muncii, 13 ai Ministerului Sănătății, 8 ai Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și un reprezentant al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

„Cu această ocazie, au fost verificate 175 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 518 persoane și au fost verificate 195 de mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 26 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional.

4 operatori economici au fost sancționați conform Legii nr. 55 din 2020 cu amenzi totale de 22.000 de lei, pentru organizarea de activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții. De asemenea, 6 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială și pentru nerespectarea legislației în domeniul actelor de comerț”.

Alina Boeru a precizat că aceste acțiuni preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă, pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Acestora li se recomandă să respecte în continuare măsurile de distanțare socială, în scopul prevenirii infectării și răspândirii Sars-CoV 2.