partia Goznuta Foto: Pârtia Goznuţa

Duminică 26.01.2014

Ora 11.00

Sute de turişti au ales să îşi petreacă sfârşitul de săptămână pe munte, în ciuda codurilor de viscol anunţate de meteorologi. Numărul celor care au ales muntele ca destinaţie a crescut faţă de ieri în toate staţiunile. Pe Muntele Semenic, stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de centimetri, iar drumul este accesibil. Acelaşi strat de zăpadă este şi pe Muntele Mic, pârtiile sunt practicabile, drumul este deschis, iar telescaunul este funcţional. La această oră, vântul suflă slab, fără a îngreuna circulaţia.

Sâmbătă, 25.01.2014

Ora 15.00

Starea vremii s-a îmbunătăţit în staţiunile montane din Caraş-Severin. Cu excepţia unor valuri de ceaţă care apăr la anumite intervale de timp pe Muntele Mic, vântul a scăzut în intesitate. Pe Muntele Semenic, de asemenea, viscolul s-a oprit, iar în ambele staţiuni turiştii sunt din ce în ce mai numeroşi.

La Văliug iubitorii de munte se bucură de zăpadă, iar la Gărâna în acest moment se pregătesc pârtiile pentru schi. Instalaţiile destinate schiorilor sunt în stare bună de funcţionare.

Drumurile către toate staţiunile din Banatul montan sunt deschise, dar se circulă în condiţii de iarnă.

Ora 11.00

Zăpada din staţiunile montane din Banat încă aşteaptă turiştii. Pe Muntele Mic stratul de zăpadă este de peste 25 de cm şi suflă vântul, iar pe Semenic este de 22 de cm şi vântul viscoleşte zăpada.

Dacă pe Muntele Mic sunt sosiţi deja turiştii, după cum ne-a informat Horia Cocie din cadrul Serviciului Salvamont Caraş-Severin, pe Semenic aceştia încă nu au urcat. Aici instalaţiile puse la dispoziţia schiorilor sunt funcţionale. Pe Muntele Mic activitatea telescaunului este întreruptă în anumite intervale din cauza vântului.

Atât la Gărâna, cât şi la Văliug ninge linştit încă din cursul nopţii. Întreprinzătorul privat Ioan Popa a precizat că la Văliug turiştii sunt deja prezenţi, la noapte vor fi puse în funcţiune şi tunurile de zăpadă, iar de mâine instalaţiile de telescaun şi teleschi vor fi pornite în ambele staţiuni.

Drumurile către toate staţiunile montane sunt deschise, dar se circulă în condiţii de iarnă.

Vineri, 24.01.2014

În staţiunile de schi din banatul montan se aşteaptă în următoarele zile cât mai mulţi turişti. De exemplu pe Muntele Mic stratul de zăpadă este de aproximativ 20 de centimetri, iar suprafaţa montană acoperită cu zăpadă este de peste 90%, a precizat Horia Cocie din cadrul Serviciului de Salvamont din Caraş-Severin. Acesta a mai precizat că în acest moment, în toate unităţile de cazare sunt rezervate peste 50% din locurile disponibile.

Zăpada este prezentă şi pe Muntele Semenic, unde toate instalaţiile puse la dispoziţia schiorilor au fost autorizate ISCIR de către Compania Naţională de Cotrol şi Inspecţie, pentru încă un an. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Gărâna unde, de mâine, de asemenea sunt aşteptaţi turiştii şi pasionaţii sporturilor de iarnă, a precizat întreprinzătorul privat Daniel Cizmaş.

La Văliug, turiştii sunt aşteptaţi în număr cât mai mare pentru că acolo există, pe lângă distracţii de iarnă şi alte atracţii pentru aceştia, a precizat întreprinzătorul privat, Ioan Popa.

Ovidiu Babolea a aflat care este situaţia în staţiunile montane din banat: