Staţionarul cu Nr 3. al Spitalului Judeţean Reşiţa nu se închide! Problemele apărute la începutul lunii decembrie în cadrul secţiei de Pneumologie s-au rezolvat cu ajutorul cadrelor medicale care s-au implicat iar condiţiile hoteliere nu mai arată că în acele poze apărute în spaţiul public.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca ne-a declarat că a găsit susţinerea necesară şi a obţinut sume importante pentru a realiza câteva lucrări urgente pentru ca Staţionarul 3, în care sunt tratate cazurile de SARS CoV-2 să funcţioneze în continuare.

Lucrurile legate de situația pacienților s-au rezolvat imediat. Pot să vă spun că s-au rezolvat chiar cu efort personal din partea unor angajați ai spitalului. Lucrurile nu mai arată așa. Avem însă niște măsuri de luat pentru care avem nevoie de niște fonduri, nu ne putem juca, trebuie să aducem niște bani acolo, am găsit susținerea și vă spun sincer că am completat o listă cerând niște bani pentru niște lucrări urgente ce trebuie făcute astfel încât spitalul să mai poată funcționa, Staționarul 3, bani pe care i-am obținut joi, am obținut niște sume cu care putem să executăm niște reparații, sigur infime față de datoriile pe care spitalul le are„, susţine Romeo Dunca.

Un lucru este cert, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin aşteaptă raportul corpului de control de la Ministerul Sănătăţii pentru a face schimbări majore în echipa de conducere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Cei care se fac răspunzători pentru situaţia de la 1 Decembrie atunci când au apărut mai multe poze în spaţiul public, prin care pacienţii cu SARS CoV-2 au dorit să scoată în evidenţă condiţiile în care sunt trataţi, vor fi destituţi din funcţie, a declarat preşedintele forului judeţean Romeo Dunca.

Aşteptăm raportul scris, eu mi-am făcut punctul de vedere, aștept doar să văd dacă controlul mi-l confirmă. Pregătim niște schimbări esențiale, adică cum se spune „la tendon”, dar trebuie să fim îndreptățiți să facem aceste lucruri, iar asta ține de rezultatele corpului de control. Este vorba de o schimbare substanțială, nu doar a managerului, dacă va fi cazul și dacă într-adevăr rezultatele controlului vor confirma ceea ce noi am crezut.

Cred că schimbarea doamnei Alina Stancoviciu nu este singurul lucru care trebuie să se facă, dacă se va face. E vorba de achizițiile din spital pentru că situația economică în care a ajuns spitalul astăzi este de neconceput, de neacceptat. Este vorba de personal, de asistenta șefă, este vorba de directorul financiar, trebuie să tragi niște semnale de alarmă în momentul în care vezi că lucrurile merg într-o direcție nepotrivită, și este vorba de directorul epidemiolog, care ar fi trebuit să sesizeze foarte multe lucruri din timp”, a mai declarat Romeo Dunca.