[AUDIO] Starea de alertă permite mersul la biserică, dar cu respectarea normelor de igienă şi distanţare socială impuse

În urma consultărilor cu Guvernul, Cancelaria Sfântului Sinod a Bisericii Ortodoxe Române a emis noi măsuri pentru desfăşurarea serviciilor liturgice în perioada stării de alertă instituite din 15 mai.

Conform consilierului cultural al Episcopiei Caransebeşului, arhimandrit dr. Casian Ruşeţ, oficierea Sfintelor liturghii şi a celorlalte slujbe şi laude este permisă, dar doar cu respectarea măsurilor de distanţiere socială şi în afara bisericilor.

În interiorul lăcaşelor de cult se permite accesul a maximum 16 persoane, echipate cu măşti şi mănuşi doar atunci când se săvârşesc botezuri sau cununii, iar rata de desfăşurare a acestora este de una pe zi cu respectarea normelor prevăzute, adică dezinfectarea incintei şi aerisirea acesteia la fiecare 4 ore.

De-asemenea, a mai subliniat Casian Ruşeţ pentru Radio Reşiţa, taina Sfintei spovedanii se va face cu cel puţin un enoriaş, prezent în biserică, adică preotul şi credinciosul cu păstrarea distanţei corespunzătoare, iar sărutarea obiectelor de cult, a sfintelor moaşte şi a altor odoare este strict interzisă.

arhimandrit Casian Ruşeţ

     

De același autor

Related Articles