[AUDIO] Starea de alertă epidemică cauzată de gripă impune măsuri de protecţie în spitalele din Reşiţa şi Caransebeş

România este în stare de alerta epidemică, din cauza gripei. În acest context, Spitalul Judeţean din Reşiţa a luat o serie de măsuri pentru a proteja pacienţii şi personalul medical, susţine directorul de îngrijiri medicale, Dana Tulbure:

La nivelul unităților sanitare din Reşiţa s-au aplicat următoarele măsuri:limitarea programului de vizită al aparținătorilor, realizarea triajului epidemiologic zilnic atât pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, cât și pentru aparținători și pacienți, purtarea echipamentului de protecție adecvat, mască facială, halat de protecție atât pentru personal, cât și pentru vizitatori, asigurarea stocului de antivirale, asigurarea condițiilor pentru vaccinare antigripală, asigurarea stocurilor de echipamente de protecție, respectarea protocoalelor de management al cazului de gripă, a contacților și a focarelor de îmbolnăvire, evitarea aglomerărilor în spațiile de lucru acolo unde este posibil, iar în cazul în care nu este posibil, purtarea măștii de protecție”.

Programul de vizită a fost limitat şi la Spitalul Municipal din Caransebeş, ne-a declarat directorul medical, Loredana Liuba:

În primul rând, am limitat programul de vizită al aparținătorilor pacienților internați. Pentru fiecare pacient, în vizită poate să vină un singur aparținător, cu o durată a vizitei de maximum 15 minute. Aparținătorii pacienților trebuie să fie echipați corespunzător, respectiv cu mască, cu mănuși și halat de unică folosință. Am reînceput triajul epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, cu recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor depistați cu o simptomatologie respiratorie, am verificat stocurile de antivirale ca să fim siguri că pentru perioada următoare avem medicație pentru pacienții care rămân internați la noi în spital și am subliniat, din nou, purtarea echipamentului de protecție de către personalul medico-sanitar, rămânând în vigoare, ca și până acum, celelalte reguli de igienă riguroasă a mâinilor și a suprafețelor”.

Pe de altă parte, autorităţile centrale îşi propun să reactiveze vechile centre de evaluare COVID, în care de această dată ar urma să fie consultaţi pacienţii cu gripă şi viroze respiratorii.

De același autor

Related Articles