violenta eliade 3

În şcolile din România se înregistrează zilnic, în medie, 45 de cazuri de violenţă, conform unui raport emis de Ministerul Educaţiei. În judeţul Caraş-Severin, situaţia nu este alarmantă, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar, Ioan Moatăr, fiind raportate lunar cel mult două astfel de cazuri. Totuşi, chiar dacă cifra nu este alarmantă, reprezentanţii ISJ încearcă să prevină repetarea acestor cazuri, fiind încheiate parteneriate de colaborare cu Inspectoratele de Poliţie şi Jandarmi, a mai precizat Ioan Moatăr.

Data de 30 ianuarie a fost declarată   Zi  Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli.  Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli  fondată în anul 1964 are ca dată de plecare ziua comemorării morţii lui Mahatma Ghandi şi promovează o educaţie bazată pe armonie, solidaritate şi respect. Mesajul principal al acestei zile este „dragoste universală, nonviolenţă şi pace”.
Săptămâna aceasta la Colegiul Naţional Mircea Eliade Reşiţa s-a desfăşurat campania „Împreună împotriva violenţei” în parteneriat cu Poliţia Municipiului Reşiţa, Inspectoratul  de Jandarmi Caraş-Severin, Centru Judeţean de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, psihologi de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Primăvara şi Asociaţia Nevo Parudimos.
Astăzi a avut loc una dintre acţíuni, denumită “O Europă nonviolentă şi paşnică”. Elevii au fost  informaţi cu privire la prevederile legislative care pedepsesc violenţa şi au prezentat materiale despre violenţă precum şi exemple de bună practică – rezolvarea unor cazuri concrete, prin intermediul proiectelor educaţionale “Diferiţi şi totuşi egali” şi „Violenţa nu te face mai puternic”. O parte din materialele folosite de cadrele didactice  şi elevi pentru pregătirea activităţilor au fost primite de la Centrul de Informare al Comisiei Europene ‘’Europe Direct’’ Timişoara

violenta eliade 2violenta eliade