[AUDIO] Spitalul Judeţean din Reşiţa va avea două compartimente noi

Atragerea unor specialişti şi deschiderea unor compartimente noi ar putea ajuta, din punct de vedere financiar, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Aceste obiective sunt realizabile şi vor fi atinse, în acest an, pentru că cei aflaţi la conducerea unităţii medicale fac demersuri în acest sens.

La ora actuală, doar diversificarea serviciilor ar mai putea creşte veniturile celui mai mare spital din Caraş-Severin care, din păcate, se confruntă cu datorii de peste 20 de milioane de lei. Pentru a atrage cât mai mulţi pacienţi se doreşte înfiinţarea a două compartimente noi, unul de Endocrine şi altul de Chirurgie toracică, ne-a declarat directorul medical Cosmin Librimir:

Va reamintim că, la încheierea stării de alertă, majoritatea secţiilor din cadrul celor 3 staţionare ale Spitalului Judeţean din Reşiţa, aveau un grad de ocupare de 50%. Sunt însă şi excepţii, în care adresabilitatea a scăzut din cauza pandemiei, ceea ce a dus la scăderea veniturilor spitalului și, evident, la acumularea de noi datorii, pentru că dacă nu sunt pacienţi şi cazuri rezolvate, spitalul nu primeşte bani suficienţi de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles