[Audio] Se iau măsuri în urma scandalului de la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa

Doina Frunzaverde rector Universitatea Eftimie MurguConsiliul de Administraţie şi Senatul Universităţii “Eftimie Murgu” din Reşiţa s-au reunit pentru a stabili măsuri în urma percheziţiilor efectuate, săptămâna trecută, de procurorii anticorupţie. Discuţiile începute luni, 13 iuilie, nu au condus, deocamdată, la niciun rezultat. Rectorul Doina Frunzăverde a spus că, un comunicat va fi dat publicităţii marţi seara. Conducerea Universităţii “Eftimie Murgu” doreşte să stabilească un plan de măsuri care să înăsprească, pentru viitor, tot ce înseamnă procedură de monitorizare a procesului didactic în instituţia de învăţământ, astfel încât asemenea situaţii să nu mai fie, practic, posibile.

Ascultaţi aici declaraţia rectorului Doina Frunzăverde:

Reamintim, prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Sociale din Reşiţa, Florin Franţ, a fost arestat preventive, pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată şi folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. El urma să-şi înainteze marţi, demisia din funcţiile ocupate la Universitatea “Eftimie Murgu”, potrivit avocatului său Cosmin Bolosin.

Şi conferenţiarul universitar Irina Oriol a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, după ce a fost prinsă în flagrant cu suma de 300 lei şi un parfum (în valoare de 194 lei), bunuri oferite de un investigator sub acoperire, pretinse anterior de inculpată pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un cadru didactic examinator, în vederea promovării unui examen de restanţă.

Alte trei cadre universitare: preşedintele Senatului Universităţii, Marian Mihăilă, asistentul universitar Ruxana Ghiţă şi lectorul universitar Mihai Vişan sunt cercetate sub control judiciar, pentru luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu în formă continuată.

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles