Înalta Curte de Casație și Justiție, secția Contencios Administrativ şi Fiscal, a soluţionat ședința din calea de atac a uneia dintre cauzele în care se analizează fondul problemei în ceea ce privește candidatura lui Adrian Torma la Primăria Moldova Nouă. Practic, Curtea a dat câştig de cauză Biroului Electoral Central, care spunea că alegerile vor fi reluate, dar fără Torma.

„Detalii soluţie: Admite recursul formulat de pârâtul Biroul Electoral Central pentru Alegerea Autorităţilor Administraţiei Publice Locale din 2020 şi recursurile formulate de pârâţii Partidul Naţional Liberal – Filiala Caraş-Severin şi Organizaţia PNL Moldova Nouă şi intervenientul accesoriu Damian Cristian Iuliu formulate împotriva Sentinţei civile nr. 301 din 16 octombrie 2020 pronunţate de Curtea de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată. Respinge ca neîntemeiate acţiunile conexe formulate de reclamanta Organizaţia Judeţeană Caraş-Severin a Partidului Social Democrat şi reclamantul Torma Adrian-Constantin. Respinge cererea de intervenţie principală formulată de Alianţa Electorală PSD-PRO România, ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată în favoarea Biroului Electoral Central de intervenientul Damian Cristian Iuliu. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13 ianuarie 2021”.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gîfu crede că alegerile vor avea loc luna viitoare.

„În urma acestei decizii din data de 13 ianuarie a Înaltei Curți de Casație și Justiție a fost admis recursul formulat de recurenţi și a fost respinsă acțiunea de anulare a celor două hotărâri ale BEC. În mod definitiv. Peste Înalta Curte de Casație și Justiție nu mai există o altă cale de atac. Urmează, în această situație, în momentul în care BEC primește această decizie să emită o nouă hotărâre pentru că prin prin hotărârea 142 din 30 septembrie 2020 a fost anulată candidatura la funcția de primar a domnului Torma din partea alianțe electorale PSD – ProRomânia. BEC trebuie să pronunţe o nouă hotărâre prin care să se stabilească data alegerilor de la Moldova Nouă. După codul de procedură civilă, instanţele judecătoreşti au un termen de 30 de zile să redacteze această decizie. Ţinând cont că recursul a fost soluționat la primul termen,  bănuiesc că nici redactarea acestei decizii nu le va lua mult și va fi comunicată Biroului Electoral Central”.