[AUDIO] Sfinţirea caselor în condiţii speciale şi la credincioşii romano-catolicii din Dieceza de Timişoara: Preotul locului decide cum se va desfăşura binecuvântarea locuinţelor!

Conform tradiţiei, din primele zile ale noului an, slujitorii sfintelor altare, merg şi sfinţesc locuinţele credincioşilor prin stropire cu apă sfinţită, vestind astfel Botezul Domnului.

Conform părintelui vicar general al Episcopiei romano-catolice de Timişoara, Monsignior Johann Dirschl, anul acesta, din cauza condiţiilor pandemice, modalităţile de sfinţire a locuinţelor sunt limitate şi lăsate la libera alegere a parohului locului, potrivit unei circulare episcopale. Acesta va decide cum se va desfăşura acest demers strămoşesc la nivelul fiecărei biserici catolice de pe raza Diecezei de Timişoara şi va acţiona în consecinţă, a mai subliniat Monsignior Johann Dirschl pentru Radio Reşiţa.

msgr. Johann Dirschl

Părintele vicar general Johann Dirschl a mai precizat că, şi sfinţirea apei la nivelul bisericilor romano-catolice de pe raza Diecezei de Timişoara se va desfăşura anul acesta în condiţii speciale. În acest sens au fost comandate recipiente din material plastic pentru depozitarea aghiazmei.  

De același autor

Related Articles