[AUDIO] Sfârşit de săptămână cu soare şi zăpadă la munte. Sezonul alb prinde viaţă în Banat

Prima zăpadă a costumat de sezon Munţii Banatului.

Iubitorii sporturilor de iarnă pot opta în acest sfârşit de săptămână pentru pârtiile din staţiunea montană Muntele Mic din Caraş-Severin: Nordica şi Borlova. Reprezentantul Salvamont, Horia Cocie a precizat pentru Radio Reşiţa că, stratul de zăpadă depus pe platou este de peste 35 de centimetri şi că va mai ninge:

Muntele Mic în situaţia actuală vă aşteaptă, aproape toate pensiunile şi hotelurile sunt deschise, aşteaptă turiştii. Condiţiile de urcare la munte sunt foarte bune, drumul este curăţat aproape la negru, se poate urca fără niciun fel de problemă, pârtiile sunt pregătite. Cele două pârtii pentru zăpada asta care măsoară undeva între 25 şi 35 de centimetri în funcţie de cum a bătut şi vântul mai sunt unele locuri viscolite. Nordica trage tare ca să termine. Pârtia Borlova este pregătită şi ea, sunt puse toate tobele sus; consider că dacă mai ninge măcar un 10 centimetri cred că se vor putea da drumul la ambele pârtii şi clar începem sezonul fără nici un fel de probleme. Nu este chiar aşa de frig , e super ca şi timp, în schimb aşteptăm ninsori consistente.

Horia Cocie

Prima zăpadă a îmbrăcat în straie albe zilele acestea şi Muntele Semenic. Timp de mai multe ore, a nins pe platou, iar stratul depus, este numai bun de săniuş şi bulgăreală, dar şi pentru o plimbare relaxantă de sfârşit de săptămână, spune Simona Rof – proprietarul unei pensiuni din staţiunea montană cărăşeană:

“Odată cu această minivacanţă care a fost în weekend-ul trecut, câţiva investitori de pe Semenic şi-au deschis sezonul de iarnă. Atmosfera pe Semenic este mirifică, este un peisaj foarte frumos; prima zăpadă a căzut deja. Cei care au fost în weekend-ul trecut s-au bucurat de primul săniuş. De schi înscă nu poate fi vorba pentru că stratul de zăpadă nu este foarte mare însă dacă va mai ninge în continuare şi cei care se ocupă de administrarea pârtiilor le vor bătătorii, acest sport de iarnă va putea fi practicat. În acest sfârşit de săptămână se pare că va mai ninge, aşa că pentru săniuş este perfectă, precum şi pentru o plimbare şi relaxare. La cei câţiva investitori care de-obicei funcţionează pe timpul iernii pe Semenic se poate servi masa, camerele le stau turiştilor la dispoziţie dacă aleg să rămână peste noapte, îi aşteptăm pe toţi cu mare plăcere să intre pe porţile Semenicului. În weekend-ul trecut a fost destul de animat Semenicul, oamenii s-au bucurat, iar cei care încă nu au ajuns îi aşteptăm să vină în acest sfârşit de săptămână. Recomand celor care se ocupă de drumuri să-şi facă datoria şi să le dezăpezească foarte bine astfel încât toţi care doresc să poată urca în bune condiţii.”

Simona Rof

Amintim că, în caz de nevoie, turiştii pot cere ajutorul Jandarmeriei Montane şi a Serviciului Salvamont apelând numărul unic de urgenţă 112. În plus, poliţia rutieră avertizează participanţii la trafic să adapteze viteza la condiţiile de drum şi să aibă permanent echipate autovehiculele de iarnă.

Cele mai citite

Related Articles