În ultima perioadă, a crescut numărul infracţiunilor de conducere a unui autoturism sub influenţa drogurilor.

Doar luna trecută, poliţiştii din Reşiţa au descoperit în trafic şapte astfel de şoferi, opriţi la control de rutină sau implicaţi în accidente de circulaţie. Majoritatea trec de alcooltest, însă ies pozitiv la drugtest, a declarat şeful Biroului Rutier Reşiţa, inspector Ionuţ Imbrea.

„Am avut un accident rutier prin neacordare de prioritate pe trecere a unui pieton, în zona Nera. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul a fost negativ, adică nu se afla sub influenţa alcoolului, iar colegii mei l-au testat şi pentru substanţe interzise şi au rămas surprinşi după ce a ieşit pozitiv la cannabis. Astfel de situaţii nu se întâlnesc doar seara. Este sufiecient să fumeze cu o oră-două înainte de a porni la drum şi rezultatul iese pozitiv”.

Inspectorul Ionuţ Imbrea a mai spus că nu doar tinerii sunt cei care urcă la volan, deşi au consumat droguri. Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.