[AUDIO] Semnalizare sporită în apropierea trecerilor la nivel cu calea ferată

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere derulează un proiect cu finanţare europeană, prin care se doreşte reducerea accidentelor rutiere în preajma trecerilor la nivel cu calea ferată. Lucrările de amenajare se derulează deja şi în judeţele Caraş-Severin şi Timiş, spune purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Alina Sabău

„Proiectul de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată, derulat de Vesta Investment, a început și în județul Caraș-Severin, săptămâna trecută fiind montată semnalizarea pentru restricții de circulație și pe DN 58B la Măureni și Berzovia. S-au montat stâlpi de iluminat cu încărcare solară, indicatoare, console. Echipa antreprenorului se va afla săptămâna aceasta pe DN 6, Timișoara – Sânnicolau Mare, pentru același tip de lucrări. În etapa a doua, la trecerile peste calea ferată se vor monta stâlpișorii pentru delimitarea sensurilor de circulație, semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier), marcaj tip covor antiderapant”.

În Caraş-Severin se vor realiza astfel de amenajări pe DN 58 la Anina, pe DN 58 B la Bocșa, Berzovia şi Măureni şi pe DN 68 la Iaz şi între Voislova şi Vama Marga.

În ţară vor fi amenajate astfel de sisteme de avertizare la 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată, până la sfârșitul anului viitor.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, la trecerea cu calea ferata de la Berzovia langa abatorul C+C, din partea de la abator catre drumul principal sunt niste tufe langa trecere in dreapta si nu se vede calea ferata cand vine trenul de la Berzovia catre Ghertinis, oare trebuie sa asteptam sa se intample un accident ca sa taie organele abilitate acele tufe?

Comments are closed.

De același autor

Related Articles