[AUDIO] Semmeringul bănăţean din Caraş-Severin, subiect al Televiziunii ARTE din Germania

O echipă a cunoscutului canal de televiziune ARTE se află zilele acestea în Banatul montan pentru a documenta istoria locurilor.

Conform preşedintelui Asociaţiei „Euroland Banat”, Andrei Szabo, după documentări similare, realizate în Albania şi Bulgaria, echipa televiziunii germane a ajuns şi în România pentru a filma Semmeringul bănăţean şi a afla despre istoria locurilor, a oamenilor ce trăiesc în ele, a tradiţiilor şi a obiceiurilor practicate pe aceste meleaguri din cele mai vechi timpuri. este vorba de patru filme documentare despre căi ferate istorice deosebite.

Echipa televiziunii ARTE, canal foarte bine cunoscut la nivel mondial, realizează o serie de documentare despre căi ferate istorice deosebite din Europa şi nu numai. În lunile trecute au fost realizate deja două documentare cu căi ferate din Albania şi Bulgaria. Această vizită în Banatul de Munte este legată de promovarea frumosului nostru Semmering bănăţean, calea ferată Oraviţa-Anina. Va mai exista un documentar cu o cale ferată similară din Sicilia/ Italia. În aceste zile, echipa de la arte tv face plimbări în zonă, atât pentru a scoate în evidenţă frumuseţile căii ferate montane şi istoriile locale, cât şi patrimoniul local şi natural al Banatului montan, prin oamenii locului, prin micile detalii pe care doar ochiul format al documentaristului le poate descoperi prin deplasările în teren.

Andrei Szabo

Excursia de documentare include şi vizitarea Parcului Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, Clisura Dunării şi localităţile ceheşti din acea zonă, a mai precizat Andrei Szabo.

De același autor

Related Articles