[AUDIO] Se poate face vaccinul anti COVID cu cel antigripal în același timp?

Interesul pentru vaccinarea antigripală este în creştere in judeţul Caraş-Severin. Unii medici din judeţ au în acest an liste de aşteptare cu pacienţii care au nevoie şi de antigripal. Câte doze vor ajunge de această dată la Direcţia Judeţeană de Sănatate Publică şi cine va avea prioritate la imunizare aflăm de la purtattorul de cuvant al DSP, Daniel Botgros.

Vor veni încă 4.740 de doze de vaccin: Primele tranşe au fost destinate conform Ministerului Sănătăţii, copiilor în primul rând. Următoarele vaccinuri vor merge către cei mai expuşi, UPU, SMURD, ATI, Ambulanţă dar şi către instituţiile sociale. Pe lângă aceste categorii prioritate la vaccinare vor avea şi bolnavii cronici dar şi persoanele care au varsta peste 65 de ani”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Vaccinul antigripal este extrem de important acum, în plină pandemie deoarece persoanele cu o imunitate scăzută se pot infecta concomitent şi cu noul coronavirus dar si cu virusul gripal iar această combinaţie poate fi extrem de gravă, ne-a declarat medicul de familie Daniel Popovici.

Sunt două viroze separate care ferească Dumnezeu se pot combina şi oamenii pot să facă şi gripă şi COVID, nu am văzut încă astfel de cazuri dar în capitolul de patologie este posibil orice. Vaccinul antigripal este foarte important. Se poate face vaccinul anti COVID cu antigripal, în acelasi timp”, ne-a declarat medicul Daniel Popovici.

Întrucât ambele infecţii respiratorii au simptome similare este dificil să faci diferenţa între ele numai pe baza simptomelor. Este nevoie de realizarea testelor de diagnostic şi din fericire, exista disponibil RT-PCR capabil să depisteze atât virusurile gripale, cât şi COVID-19.

Administrarea unui vaccin antigripal oferă foarte multe beneficii pentru sănătate. În plus, în cazul în care nu te-ai vaccinat încă impotriva COVID-19, vaccinul antigripal te va ajuta sa eviţi o eventuală coinfectie gripă-COVID-19. Este foarte important însă, de respectat toate măsurile de protectie. Experţii în sănătate publică consideă că gripa şi COVID-19 se vor răspândi în acelaşi timp in această iarna.

De același autor

Related Articles