sacali

Vânătorii cărăşeni sunt în stare de alertă din cauza numărului mare de şacali apăruţi pe fondurile cinegetice montane din judeţ.

Potrivit reprezentanţilor AJVPS, pe fondurile de vânătoare Anina şi Oraviţa s-ar afla aproximativ 70 de exemplare de şacal, animale sălbatice venite pe văile Caraşului şi Bârzavei din Serbia şi Bulgaria, a declarat Gheorghe Cocora – secretarul Clubului de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Oraviţa. O ameninţare majoră pentru crescătorii de animale din zonă sunt exemplarele aflate în perimetrul Anina, Ciudanoviţa, Goruia şi Gârlişte. Potrivit lui Gheorghe Cocora, fermierii ale căror animale au fost sfâşiate de aceste răpitoare au dreptul la despăgubiri conform legilor în vigoare.

Secretarul Clubului de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Oraviţa, Gheorghe Cocora în dialog cu reporterul Radio România Reşiţa, Hardy Cvoica:

Şacalul este un mamifer carnivor sălbatic, asemănător cu lupul, dar mai mic decât acesta, cu coada mai scurtă şi cu botul ascuţit. Trăieşte de obicei în nordul Africii, în sudul Asiei şi în sudul Europei, în zona mediteraneană. Şacalul auriu face parte din familia canidelor, ca vulpea şi lupul. În ultimii ani, numărul acestora pe teritoriul României a crescut, mai ales în zona de sud a ţării.

(Hardy Cvoica)

1 COMENTARIU

  1. oamenii au invadat habitatul natural al sacalilor.Omul este o specie invaziva ce prada si distruge habitatul natural al multor specii de animale,ducand la extinctia prematura a mii de specii anual…stiri stupide pentru oameni creduli

Comments are closed.